fredag 17. april 2009

Fotograf/Photographer Astrid Waller


Bildet av meg (omgitt av noen av mine sko:-) er tatt av fotograf Astrid Waller. Hun har tatt mange fantastisk fine motebilder, coverbilder, makeupbilder og bilder av kjendiser og andre for blader som Det Nye, Henne, KK, Det Nye Makeup & Hår, Shape-Up, Mascara osv osv





Sjekk ut hjemmesiden hennes på/Check our her homepage: http://www.astridwaller.com/

Foruten å være en av landets beste fotografer, er Astrid også musiker i det superkule bandet Coctail Slippers.





Og:
http://www.myspace.com/cocktailslippers

Vil du bli modell?

Frister modellyrket?



Som modell er en av yrkesrisikoene å havne på eksotiske steder:-) Her fra en sommermote-fotografering i Miami.

Hvordan blir du modell?
Første bud er å ta kontakt med et seriøst modellbyrå. Unngå å ta bilder hos useriøse fotografer. Ikke alle blir oppdaget på gata, mange har tatt kontakt med et modellbyrå selv. Men, blir du stoppet av en fotograf som ønsker å ta bilder av deg, sjekk med nærmeste modellbyrå eller magasiner om de har hørt om fotografen. Modellbyråene vet hvilke fotografer som er seriøse. kjenner du ikke til fotografen, ta med deg noen til fotograferingen, feks en venninne eller mor. Seriøse fotografer vil ikke ha noe problemer med det.

Send inn et par bilder av deg selv til modellbyrået. Det bør være et bilde i litt ettersittende klær, feks topp og kort skjørt, eller bikini og badedrakt. Unngå konfirmasjonsbildet i stor bunad, det vil ikke gi modellbyrået ordentlig informasjon om utseendet ditt. Vær naturlig på bildene, ikke smink deg eller style håret.

Husk at skal du bli modell, er faktisk ansiktet og kroppen arbeidsredskapet ditt, og modellbyrået vil gjerne vite hvordan kroppsbygningen din er. Du skal ikke sende inn lettkledde/avkledde bilder. Straight sommerbilde i bikini eller badedrakt er ok.
Hvem kan bli modell?
Den seriøse delen av modellbransjer går etter internasjonale mål på høyde og størrelser. Du bør være minst 174/175 cm høy. Str. 36 er det vanligste (eller liten str 38).
Det er ikke bare i modellyrket hvor kroppsbygningen er viktig. Er du 1.90 høy og veier 100 kg, er det vanskelig å bli ballerina. Militære flygerpiloter er ofte lave og kan ikke veie for mye. Det samme gjelder hestejockeyer. Modell er også et spesielt yrke. Oppfyller du ikke standardkravene til modellbransjen, er det andre type modelljobber du kan prøve. Flere modellbyråer har en egen gruppe modeller til reklamejobber og som statister til tv og film. Her er det ingen krav til høyde og vekt, alder eller utseende. Ofte leter man etter et spesielt utseende til en jobb.
Husk også at modellbyråene har noen modeller i større størrelsen, fordi det er endel jobber hvor man ønsker modeller med mer former, (større størrelser enn standard modellstørrelser). Amerikanske Emme (Melissa Aronsen), er en supermodell med frodige former, det som kalles "plus size"-størrelse. Men her hjemme er det nok flere jobber for modeller i standard størrelser. Norge er et lite land, med langt mindre antall moteblader enn i USA, hvor det også finnes egne blader for jenter/kvinner med store klesstørrelser.
Viktig med riktige data:Oppgi riktig høyde! Det nytter ikke å lyve på høyden, da blir du avslørt uansett.
Oppgi fødselsår (du bør være 14-16 år), navn og adresse. Send inn konvolutten til modellbyrået og kryss fingrene!
Top Model or not?Jeg er helt enig med Eivor Øvrebø i Team Modeller at TV3's Top Model konkurranse ikke gir et riktig bilde av modellbransjen.
Som modell MÅ du ikke gjøre noe du ikke vil, eller som ikke er bra for deg. Du må ikke henge i tau utenfor en høy bygning, eller ha en giftig edderkopp på kroppen. Du MÅ IKKE posere naken. Alle jobber avtales på forhånd av modellbyrået og kunden (feks et moteblad eller et reklameoppdrag). Du får vite på forhånd hva jobben går ut på. Hvis du er på et modelloppdrag og er i tvil om du vil utføre jobben, tar du kontakt med modellbyrået ditt.
Mer info finner du på et profesjonelt modellbyrå:Sjekk ut Team Modeller på : http://www.teammodels.no/

søndag 12. april 2009

FLATT OR NOT

Helt fra så langt tilbake at jeg nesten ikke kan huske det, har jeg mislikt flate sko. Det er bare ikke sexy å gå med flate sko. Dessverre, på grunn av klimaet i landet vi bor i, er det ikke akkurat praktisk med høye hæler året rundt. Og enda verre er det når du skal skyve rundt på barnevogn i oppoverbakke på glattisen, i 30 cm nysnø eller over halvmeterhøye brøytekanter. Jeg har prøvd å borre stiletthælene ned i isen, men ender som regel med å skli rundt til jeg lander på rompa. Våt og med blåmerker hele vinteren blir man lei og resignerer til flatere fottøy.


Hver morgen hele vinteren sukker jeg tungt når jeg må putte føttene i varme sokker og fornuftige varme støvletter, med ikke altfor høye såler. Redningen har alltid vært kraftige bikerboots (de har iallfall tykke såler og er sexy-tøffe), og UGG-støvlene (JA jeg vet de er flate og stygge, men akk så deilige og varme, så kan Kate Moss og Sarah Jessica Parker vinter etter vinter så kan jeg også) mine.


I februar i år under de verste snøværsdagene spottet jeg to modige sjeler samme uka. Fra trikken så jeg en jente med bare føtter i knallgule pumps i 80-talls look skled nedover glattisen mot brøytekanten langs fortauet, og jeg kunne nesten føle de blåfrosne tærne. En annen femme fatale kom i sorte leggings og sorte høyhælte stillettsko, som en modig trampende gaselle trosset hun en halvmeter nysnø. Midt på dagen. Altså ikke på vei hjem fra party sent på natt uten en taxi i sikte. Dumdristige eller drittlei? Jeg var stum av beundring, men kopierte ikke bedriftene. Jeg hater å fryse nesten like mye som jeg hater å gå med flate sko.


Merk: Ingen regel uten unntak.
Jeg elsker å gå med flip flop'er om sommeren simpelthen fordi jeg nesten ikke merker at de er der. Føttene føles sommerkledde. Og de passer til det meste i mine øyne: Jeans, kjoler, skjørt, bikini, buksedress, leggings... Har du lagt merke til de nye flip flop'ene med en liten hæl? Jeg har de på sommerens ønskeliste...

Joggesko har jeg unngått siden gymtimene på skolen, men måtte melde pass under graviditet når hovne bein ødelegger alle skoene dine og flip flop'er ble liksom for kaldt om vinteren i Norge. De første og eneste joggeskoene jeg kjøpte frivillig hadde høye platåsåler. Og så et par armygrønne joggesko-inspirerte (hvite striper på sidene) sko med veldig høye hæler. Tennissko liker jeg enda mindre enn joggesko, og Converse -I don't even go there. Converse gjør deg ikke rocka selv om The Ramones hadde dem på beina. Converse kutter av ankelen din på en usexy måte og gjør at leggene dine ser tykkere ut, spesielt sammen med ettersittende jeans. Og, de er ubehagelige flate og harde å gå på. Det finnes utrolig mange fine joggesko, problemet mitt er bare at de er flate... Og joggesko ser kult ut på andre. Så hva er problemet? Kanskje bare ikke min stil.