tirsdag 22. september 2009

Det herlige 80-tallet





Madonna i 1984 med tights under skjørt, synlig BH, nettingtopp og sløyfe knyttet i håret.

80-tallet har herjet på motetoppen lenge, i vi har snart vært igjennom hele tiåret: Tights, lange gensere, blekete jeans med slitte partierog/eller hull, nagler på belter og vesker, topper, kjoler og jakker med flaggermusermer, korte skinnjakker, korte støvletter og støvletter med skaft, og pumps.
Hovedstadens bruktbutikker satser sterkt på 80-talls trenden, og lykkelig er den som kan oppspore et paljettdekorert plagg i klesskapet.

Nå som filmen Sex & Singelliv 2 er in the making, kan vi trygt konstantere at 80-talls feberen ikke blir mindre til neste vår og sommer. Via et tilbakeblikk på Carrie, Samantha, Charlotte og yngre dager, og garderober, på det både glamorøse, rocka, fargerike og prektige 80-tallet.


En temmelig rocka sexy 80-talls utgave av Samantha. Fra Sex & Singelliv 2.


Carrie i antrekk a la Madonnas trendsettende stil på Like a Virgin-tiden i 1984 (Fra Sex & Singelliv 2). Her er det struttende tyllskjørt, undertøykjoler og topper med blonder, korsetter, blondehansker, tilsett et lass med smykker som perler, armringer, store øreringer og en et smalt hårbånd/skjerf knyttet rundt hodet til en sløyfe. Tights og pumps er obligatorisk.




Madonna ga i 1984 ut hitsingelen "Like A Virgin".




Kule Carrie og pyntelige Charlotte i tilbakeblikket på jentenes fargerike 80-talls fortid. Fra Sex & Singelliv 2. Det er bare å smøre seg med tålmodighet til filmen kommer på kino. I mellomtiden kan vi fryde oss over glimt av antrekkene.

Jimmy Choo for H&M

Jimmy Choo for H&M.

Husker du også at Carrie alias Sarah Jessica Parker løpe haltende etter ferja på Staten Island og ropte: Wait, I lost my Choo...
Mange trodd at hun ropte shoe, og ikke Choo, men ikke jeg.
Skodesigner per excellence Jimmy Choo ble verdensberømt etter at Carrie og de andre jentene i Sex & Singelliv gikk i sexy Choo-sko med stilletthæler i TV-serien.

Nå er H&M kuppet Jimmy Choo som sin gjestedesigner, og 14. november er datoen for å stille seg opp i kø foran inngangsdøra til H&M og slå kloa i et par av de fantastiske skoene. Choo har også designet vesker og annet tilbehør og en liten kleskolleksjon for H&M.

Tamara Mellon (Founder and President i Jimmy Choo) prøver et Choo-belte på en modell. Fra 14. november finner du det i utvalgte H&M-butikker.
Du kan regne med at skoene og veskene er rimeligere hos H&M enn de er hos Jimmy Choo, noe vi er glade for selv om det nå er ti år siden vi sprengte reisebudsjettet på Jimmy Choo-sko under en London-tur..

www.hm.no

Va- Va-Valentino

The House of Valentino is pleased to announce Mary J. Blige wearing Valentino dress from Spring 2010 collection, to the 13th Annual Entertainment Tonight at the Vibiana on September 20th, 2009 in Los Angeles, California.


Valentino er kjolemakeren blant designerne. Ingen andre gjør deg så glamorøs og feminin. Skredderhåndverket er simpelthen perfekt og kjolene sitter som støpt på. Rødt er Valentinos favorittfarge, men denne knallrosa saken på Mary J. Blige er oppsiktsvekkende vakker. Legg merket til tilbehøret som den sølvfargete konvoluttvesken og bredt armbånd. Lekker lys neglelakk på fingerneglene står i kontrast til litt mer rocka mørk neglelakk på tærne på r'n'b-dronningen.
Photo: Credit: Courtesy of Valentino / Wire Images