lørdag 29. januar 2011

Litt mer enn keiserens nye klær

Nude var den nye fargen sommeren 2010, og den er perfekt til å fremheve solbrun hud. Angelina Jolie fikk publikum til å gispe da hun troppet opp i denne Versace-kjolen og med Brad Pitt som tilbehør. Den draperte kjolen fremhever formene og gjør inntrykket av sexy hud større.




Penelope Cruz gjør ingen dårlig figur i en lys beige etui-kjole



Sett på gata i Oslo: Kjole fra Mango i nude, matchet med hvite tennisko og shades. Foto: Daisy.

Daisy og Poppy funderer litt på fargebetegnelsen "hudfarget"... Hva er egentlig hudfarget? ettersom hudfarger varierer fra skummet melke-hvit med blå undertone i til mørkeste gyllengul, rødbrun og dypeste ibenholt, for å bruke "fargebetegnelser" om hudfarger.  
Hva med å bruke engelske nude (som betyr naken), lys beige, gammelrosa, lakserosa, etc. 

torsdag 27. januar 2011

Vakre former




V Magazine med tema Size - Størrelse, kom ut 14. januar i år. Den norske fotografen Sølve Sundsbø har tatt bildene av vakre modeller med mer former enn det vi dessverre er vant til å se i motemagasinene.




Hvordan blir vi egentlig påvirket at bildene i motemagasinene som vi vokser opp med og ser hele tiden? Blir de tynne modellene det normale, venner vi oss til at det skal være slik?



Reagerer du positivt eller negativt på å se slike motebilder med modeller med mer former?


 
 
  Jeans på ekte feminine former.
 
 
  
 
Jeg går ut i fra at poenget med å lage disse motebildene var å vise mest mulig kropp, ettersom de minimale antrekkene består mest av bodyer, badedrakter, og små topper i tillegg til jeans (som det er kult å se avbildet på modeller med mer kurver for en gangs skyld. Dette er jo slik mange av oss ser ut i virkeligheten). 
Men det hadde vært enda bedre om vi kunne fått sett disse modellene i motemagasinene med ordentlige antrekk på. Eller var problemet at man ikke klarte å finne plagg som kjoler, bluser, skjørt, bukser osv i litt større størrelser enn den vanlige kolleksjonsstørrelsen (vanligvis størrelse 34/36) og man må ha være sylslank for å klemme seg inn i plaggene?
 
   



 Ville du hatt disse jentene som forbilder? Ville du ha likt å se slik ut?




 

På mange motebilder blir modellene slanket før de kommer på trykk, kiloer retusjeres bort sammen med kviser, rynker, flekker og andre skvanker, kroppene blir strømlinjeformete og får gutteaktige smale hofter og lår. Armer blir tynnere og beina lengre. Huden glatt og feilfri og mer glansbildeaktig enn menneskelig. Dette skjer også med bilder av kjendiser på trykk. Kunstig framstilte kropper på glanset papir. Er dette virkelig forbildene vi kvinner og jenter vil ha?
Hva synes du?



Magazine: V, January 2010 (Size Issue) Editorial: ‘Curves Ahead’ Make up: Frank B (The Wall Group) Hair: Esther Langham (Art + Commerce) Style: Nicola Formichetti Models: Candice Huffine, Marquita Pring, Michelle Olson, Tara Lynn (Ford NY), Kasia P (Click) Photography: Sølve Sundsbø.