lørdag 7. august 2010

Oslo Fashion Week eller?

Daisy og Poppy gleder seg stort til OSW - Oslo Fashion Week i disse dager, og å få se hva de kjente norske designerne skulle vise denne gangen. Men etter en rask titt på programmet begynner vi å undre oss litt. Programmet avslører at ikke så mange av de kjente norske skal vise kolleksjonene sine.

Heldigvis kan vi gå og se superflinke gode seriøse designerene som Fam Irvoll og Batlak og Selvig, men hvor er alle de andre blitt av?

Og istedet byr OFW på en klekolleksjon laget av Pia Haraldsen for Agape, og russedresser!?!!! Når ble russedresser motedesign???? Russedresser?? Hvor mye kan de egentlig forandre seg? Og hva har de på Moteuken å gjøre? En gåte mener vi...

http://www.russedress.no/


Burde ikke Agape holdt sin egen kjendis-visning utenom Oslo Fashion Week, og Oslo Fashion Week holde seg til seriøse motedesignere, eller er det bare Daisy og Poppy sin mening?

Nå har jo kjendisene gjort sitt inntog på motevisningene i Paris også. I 2009 da Lindsay Lohan designet for Ungaro. Kolleksjonen ble vis i Paris under moteuken, og ble kalt en katastrofe fra en forferdet moteverden. Kritikkslakt til tross, var kolleksjonen hennes så dårlig? Les og se og døm selv. Og hvorfor valget Ungaro å la Lohan stå som kreativt ansvarlig for kolleksjonen og være den som mottok hyllesten på scenen etter visningen. Var det et PR-stunt? Og er det helt på trynet å bruke en kjendis som designer for et kjent merke som Ungaro?

http://www.slate.com/id/2231924

Hadde kjendisen hatt talent for design, hadde det nok hjulpet litt. Lindsay Lohan fikk skryt for sin klesstil, men det er ikke dermed sagt at hun kan å designe. En ting er å kle på seg selv, godt hjulpet av stylister. En annen ting er å designe en hel kolleksjon for andre.

Kate Moss for Top Shop er et eksempel på det motsatte. Kate Moss har en egen personlig stil og kan å kle seg. Den har hun kopiert i sin kolleksjon og Top Shop bringer den videre til massene som elsker Kate Moss og hennes stil.

Pia Haraldsen er kjendis her hjemme, men har hun en klesstil som mange norske jenter vil ha?
Og hennes kleskolleksjon for brudesalongen Agape minner ikke engang om Pias egen klesstil, men ser ut som 1980-tallets sexyharry-partylook som vi så mye av på babesene som dekorerte rockemusikk-videone til band som Van Halen, Whitesnake og  Motely Crüe.  
Åletrange kjoler, topp og bukser med hullåpninger langs sidene av kroppen og på overarmene, var en også av storselgerne til trendbutikken Bonita på Karl Johan på 80-tallet. Som det var i alle andre storbyer. Stoffene var gjerne skinnende eller i vaffelstrikk, fløyel var forbeholdt vinter og jule-sesongen. Samme type klær får du fremdeles på postordre eller i butikker som selger kinky fashion for the bedroom.

Typisk 80-talls mote:










Pia Haraldsen burde vise kolleksjonen sin til bunniene i the Playboy Mansion, hvor 80-talls estetikken lever i høyeste grad og den garantert vil falle i smak! (No offense mot bunniene!) Her kan Pia sikkert tjene mye penger.



Foto: Agape.

Det blir spennende å overvære denne moteuken, ikke minst fordi vi lurer på hva alle andre mener om dette? Er det bare Daisy og Poppy som mener det er rart?
Vi kommer tilbake med mer synsing og rapport fra Oslo Fashion Weeks visninger... Følg med!